Licencija CC (Creative Commons) - pateiktą informaciją kitose svetainėse publikuoti leidžiama tik nurodant šaltinį ir aktyvią nuorodą į originalą.
Tavo pilve alkis kaba? Siūlom valgyti kebabą!
Kebab'as lavaše
MIDI 8,50 Lt. MAXI 11,00 Lt. Patiekiami su šiais padažais: česnakiniu, pikantišku, aštriu arba "miksu". * Įdomu: Istoriškai kebabai paplito ne tik Islamo, bet ir kitose pasaulio virtuvėse: Indijos virtuvėje, Balkanų virtuvėje, Indonezijos virtuvėje. XX a. II pusėje kai kurios kebabų rūšys (pvz., doner kebab’as) paplito visame pasaulyje kaip greito bei skanaus maisto virtuvės dalis.
Kebab'as lėkštėje su bulvytėm ir daržovėm
patiekiami su šiais padažais: česnakiniu, pikantišku, aštriu arba "miksu".
Kaina 11,00 Lt.
Gruzdinti koldūnai
Išskirtinio skonio koldūnai, tokių parduotuvėse tikrai nerasite Patiekiami su šiais padažais: česnakiniu, pikantišku, aštriu arba "miksu".
Porcijos: MIDI 6,50 Lt. MAXI (didelė) 8,50 Lt.
Skrudintos bulvytės
Porcija (300 gr.) 5 litai Patiekiamos su šiais padažais: česnakiniu, pikantišku, aštriu arba "miksu".
*Įdomu. Jubiliejų švenčia... bulvės Bulvės į Lietuvą atkeliavo per Klaipėdą. Bulvės yra "amerikonės“, Amerika jų gimtinė. Sukanka tik 200 metų kai žemaičiai jas išvydo pirmą kartą ir vokiečių patariami, ryžosi auginti patys. Baltarusijoje minima 150 metų sukaktis nuo bulvių atėjimo. Sako, ten rengiamos iškilmės po visą šalį. Mūsiškę datą tiksliai įvardijo didysis žemaičių šviesuolis vyskupas Motiejus Valančius. Jo gimtinės muziejuje Nasrėnuose (Kretingos raj.) 2006 m. rugsėjo 9 d. vyko šventė, skirta bulvių "apsigyvenimo“ Žemaitijoje 200-osioms metinėms paminėti.
Dešrainis (Hot Dog'as)
Vienas skanus dešrainis (Hot Dog'as) 4 litai Patiekiama su šiais padažais: česnakiniu, pikantišku, aštriu arba "miksu". *Įdomu. Amerikoje jie taip pat vadinami frankfurters, frank, weenie, wienie, wiener, dog, ir red hot. Tai - jautienos ir kiaulienos (arba tik jautienos) rūkyta dešrelė baltos bandelės viduje su įvairais padažais (su kalendra, česnakais, garstyčiomis, muskatu, druska, cukrumi, baltaisiais pipirais, kečupu). Patiekiami karšti. Būna įvairių dydžių. Hot dog’ai yra labai populiarus maistas Amerikoje. Kasmet kiekvienas amerikietis suvalgo apie 60 hot dog’u! Šis populiarus patiekalas pelnytai laikomas laisvalaikio, vasaros maistu, todėl Amerikoje daugiausiai jų suvalgoma tarp tokių šventinių dienų, kaip gegužės 30 d. (Memorial Day) ir pirmojo rugsėjo mėn. pirmadienio (Labor Day). Ne vien tik amerikiečiai mėgsta hot dog’us. Ispaniškai jie vadinami ”perrito caliente,” itališkai – “cane caldo,” prancūziškai – ”chien chaud,” vokiečiai – “Heisser Hund,” danai – “worstjes”. O kaip yra Lietuvoje? Čia hot dog’ų nepavadinčiau labai mėgstamu greitu maistu. Labiau populiarios picos, įvairūs (ham-; cheese-; ir t.t.) -burgeriai, submarinai. Tiesa, populiarūs jie visgi buvo. Dar tais laikais, kai picos ar hamburgerio suvalgyti galėjai labai mažai kur. Jeigu Amerikoje hot dog’ą gali nusipirkti ant kievieno kampo, tai Lietuvoje to padaryti nepavyks.
Atsiradimas Niekas tiksliai nežino, nei kada, nei kas, nei kaip išrado šį patiekalą…. Yra sukurtos kelios versijos. Dar 850 m. prieš mūsų erą Homero “Odisėjoje” buvo minimos dešrelės…… “As when a man besides a great fire has filled a sausage with fat and blood and turns it this way and that and is very eager to get it quickly roasted. . .”. Mūsų eros 64 m. Cezario virėjas Gajus yra tituluojamas kaip pirmosios dešrelės išradėjas. 1690 m. mėsininkas Johann Georghehner iš Vokietijos išrado dešreles, kurios buvo vadinamos “dachshund” arba “little-dog“. 1484 m. “frankfurter” buvo sukurtos Frankfurte, Vokietijoje. 1987 m., Frankfurtas šventė 500 metų hot dog’o jubiliejų. 1805 m. Austrai Vienoje save laikė hot dog’o išradėjais. Taigi, matome, jog šį svarbu išradimą savinasi beveik visas pasaulis.
Rašyti recenziją